LichtfotografieLICHTFOTOGRAFIE

foto rechtsTunnel van licht UtrechtStadsverlichtingijsvormstrepen lichtlichtvormenopvulling
Alle foto’s zijn gemaakt door Webdesign-7boom
Blauw verlichte vormen kunstwerkNijmegen verlichtIjsvorm belichtstrepen van lichtverlichting

Licht fotografie en ontwerpen voor een designbureau en architecten

Alle foto's zijn gemaakt door Webdesign-7boom.nl van Marieke Zevenboom. Dit is een ontwerp voor een lichtkunstenaar die veel met fotografie werkt, bovenstaande tekst is dan ook fictief.

Al enige tijd werkt Light Art voor designbureau BUILTit in samenwerking met hun architecten. Architecten vinden het belangrijk dat hun ontworpen gebouwen ook uitstekend belicht en uitgelicht worden. Verlichting en architectuur hebben een sterke relatie met elkaar. Vormgeven met licht biedt de mogelijkheid een architectonische structuur te versterken of te accentueren. Een goed lichtontwerp of foto vergroot de leesbaarheid van het ontwerp en komt de oriëntatie ten goede. Het benutten van deze mogelijkheden, het creatieve ontwerpproces en de inbedding in het installatietechnische ontwerp kan alleen plaatsvinden door een goede samenwerking tussen de architect en de lichtontwerper.

Deze lichtkunstenaars beschouwen het licht juist tot haar belangrijkste inspiratiebron. Zij zien in de stad en architectuur waar reclameborden, stoplichten en knipperende neonbuizen steeds meer opvallen, als uitdaging voor hun eigen werk. Al deze talenten vinden de immer voortschrijdende technologie aan hun zijde. Met behulp van LED verlichting en geavanceerde projecties kunnen zij alles vertellen wat ze willen. Ze spreken een internationale taal.

In het dagelijks leven speelt licht een heel belangrijke rol. Kunstlicht kan een even grote invloed hebben op ons functioneren. Licht trekt mensen aan. Denk bijvoorbeeld aan een willekeurig groot openbaar gebouw, zoals een museum of winkel. Over het algemeen geldt: hoe lichter de ruimte is, des te beter deze mensen aantrekt. Door middel van belichting worden ook routes aangegeven door gebouwen heen. Verder worden bepaalde functies en belangen letterlijk uitgestraald door belichting.